Προγραμματισμός Email σε άλλη ώρα

Η Διαχείριση, ο έλεγχος, και ο προγραμματισμός Email, είναι τα 3 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις, αν έχεις μια επιχείρηση, αν η δουλεία σου απαιτεί να στέλνεις Email, ή αν ακόμα δεν έχεις δουλειά και στέλνεις βιογραφικά μέσω Email για να βρεις.

Το timing είναι κλειδί σε αυτές της περιπτώσεις. Όλα έχουν την ώρα τους. Αν έχεις μια επιχείρηση, δεν μπορείς να στείλεις Email σε πελάτες και συνεργάτες, στις 8 το απόγευμα, και να περιμένεις να απαντήσουν αυθημερόν. Το ίδιο ισχύει, όταν πρέπει να στείλεις Εmail συγκεκριμένη ώρα για την δουλειά σου, αλλά λόγο φόρτου εργασίας, ποτέ δεν τα στέλνεις στην ώρα τους. Αν πάλι αναζητάς εργασία και επικοινωνείς με εργοδότες, θα πρέπει να το κάνεις πρωί, αν τα στείλεις μεσημέρι, το πιθανότερο είναι να σε έχουν προλάβει άλλοι.

Οπότε, ο προγραμματισμός Email για αποστολή σε συγκεκριμένη ώρα αυτόματα, είναι κάτι που θα πρέπει να μάθεις, και αν το χρησιμοποιήσεις σωστά. Θα γλιτώσεις χρόνο και άγχος. Το καλύτερο; Θα δείχνεις σαν επαγγελματίας, που είναι πάντα τυπικός και ακριβής.

Δυστυχώς, αν και παλαιότερα υπήρχαν υπηρεσίες Email που από μόνες τους είχαν την δυνατότητα του προγραμματισμούς Email σε άλλη ώρα/ημέρα (όπως π.χ το πρόγραμμα για υπολογιστές του yahoo), τώρα η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή επέκταση.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε την επέκταση Boomerang, έτσι ο προγραμματισμός Email και η αποστολή του σε άλλη ώρα/μέρα θα γίνετε με λίγα κλίκ, θα χρησιμοποιήσουμε το Gmail μιας και στις μέρες μας είναι αδύνατον να μην έχεις Gmail. Το boomerang δε διατίθεται στα Ελλινικά. Όμως μην τρομάζεις, είναι τόσο απλό που ακόμα και αν δεν ξέρεις αγγλικά, δε θα έχεις πρόβλημα. Πάμε στα βήματα που πρέπει να κάνουμε.

1) Εγκατάσταση του Boomerang για Gmail.

Οι περιηγητές που υποστηρίζουν το Boomerang είναι, Google Chrome, Firefox, Opera, Edge και Safari. Για να εγκαταστήσεις την επέκταση Boomerang, πας στη σελίδα του boomeranggmail.com, και από εκεί πατάς πάνω δεξιά “INSTALL”.

και στο παραθυράκι που θα βγει, πάτα “Προσθήκη επέκτασης”.

Από εκεί θα σε πετάξει μέσα στο gmail. Θα σου εμφανίσει ένα μήνυμα που θα λέει ότι η εγκατάσταση έγινε κανονικά.

2)Φτιάξε ένα Email και στείλε το αργότερα

Ο προγραμματισμός Email τώρα μπορεί να γίνει κάνοντας σύνταξη Email με το κουμπί “Σύνταξη” και από εκεί, αφού φτιάξεις κανονικά το Email σου με παραλήπτη, τίτλο, κείμενο και επισυναπτόμενα αρχεία, αντί να πατήσεις “Αποστολή” πατάς “Send later” που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Από εκεί, έχει συντομεύσεις πάνω αριστερά για να το στείλεις :

σε 1,2 ή 3 ώρες (In 1,2,3 hour αντίστοιχα ).

Την επόμενη μέρα το πρωί (Tomorrow morning), την επόμενη μέρα το μεσημέρι (Tomorrow afternoon)

Σε 2 ή 4 μέρες (In 2-4 Days αντίστοιχα)

Σε 1 ή 2 εβδομάδες (In 1-2 weeks αντίστοιχα)

Σε έναν μήνα (In 1 month)

Μπορείς και να το στείλεις ακριβώς όποτε εσύ θες, πατώντας πάνω στο εικονίδιο του ημερολογίου. από εκεί πατάς πάνω στην ημερομηνία που θες.

Μπορείς να αλλάξεις την ώρα και συμπληρώνεις αυτήν που θες. Για παράδειγμα αν θες να σταλεί 8 η ώρα το πρωί, θα πρέπει να σβήσεις την ώρα που έχει και να βάλεις “08:00 ΑΜ”. Τα γράμματα κάτω από το “Confirm” πρέπει να είναι πράσινα για να έχει πάρει σωστή ημερομηνία και ώρα

Προσοχή!

Τα γράμματα AM και PM θα πρέπει να γραφτούν με λατινικούς χαρακτήρες.

To ΑΜ είναι προ μεσημβρίας, για πρωινές ώρες.

Το PM είναι μετά μεσημβρίαν, για απογευματινές/βραδινές ώρες.

Είτε πάτησες σε κάποια συντομεύσεις, είτε συμπληρώσεις μόνος σου ημερομηνία και ώρα αποστολής, Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να πατήσεις “Confirm”.

Θα δεις ένα παραθυράκι να λέει “Scheduling message…” και μετά το παραθυράκι σου θα κλείσει αυτόματα.

Αυτό ήταν! Το Email σου θα σταλεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα.

Δεν χρειάζεται να έχεις τον υπολογιστή σου ανοιχτό.

Αν οποιαδήποτε στιγμή θες να ακυρώσεις το μήνυμα ή να το αλλάξεις , θα το βρεις στη λίστα με τους φακέλους του Gmail πάνω αριστερά, με το όνομα “Boomerang Outbox”.

Από εκεί μπορείς να επεξεργαστείς ξανά το Email σου πατώντας “Edit Message”. Ή να βάλεις νέα ημερομηνία και ώρα με το κουμπί “Reschedule”. Μην ξεχάσεις να σώσεις ό,τι αλλαγές κάνεις, πατώντας “Save Message” ή “Reschedule”

Συμπέρασμα:

Ο προγραμματισμός Email, είναι ένα βασικό εργαλείο για όσους θέλουν να έχουν μια πιο οργανωμένη παρουσία στης ηλεκτρονικές τους επικοινωνίες.

Αν για παράδειγμα είναι αργά το βράδυ, και εσύ ακόμα δουλεύεις, καλό θα ήταν να μην το ξέρει ο παραλήπτης.

Οι άνθρωποι είναι περίεργοι, και αν δουν κάτι ασυνήθιστο, είναι πιθανόν να το κρίνουν.

Ανεξάρτιτα απο την χρήση που θα κάνεις, με το να προγραματίζεις τα Email σου για αποστολή σε συγκεκριμένη ώρα. Θα σε βοηθήση στο να εχεις καλή εικόνα, και στο να προλαβένεις τα Email σου πάντα στην ώρα σου.

Aν παρόλα αυτά, δεν χρησιμοποιείς Email, αλλά προτιμάς να μιλάς απευθείας μέσο chat, τότε διάβασε τον οδηγό για τα Facebook Apps

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.