Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή

Το εργαλείο “Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή”  δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών σχετικά με την ταχύτητα ίντερνετ στην περιοχή τους, επίσης μπορεί να συγκρίνει και την ταχύτητα που έχουν άλλοι χρήστες με άλλους παρόχους στην ίδια περιοχή.

Τα Στατιστικά Ταχύτητας Ιντερνετ είναι το συνολικό αποτέλεσμα όλων των μετρήσεων ταχύτητας ίντερνετ ανά περιοχή, ανά πάροχο, αλλά και ανά πακέτο ίντερνετ.

Έτσι, ο καθένας μπορεί να ξέρει τι αποτέλεσμα είχαν οι χρήστες μιας συγκεκριμένες εταιρίας, με συγκεκριμένο πακέτο ίντερνετ (π.χ 24mbps), και σε συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας.
Με αυτήν την υπηρεσία, οι χρήστες μπορούν να δουν και να συγκρίνουν ακριβώς αυτό που θέλουν, στην περιοχή που θέλουν.

Προέλευση και εμφάνιση δεδομένων

Η υπηρεσία λειτουργεί και βασίζεται σε δεδομένα που διαθέτουν οι ίδιοι οι χρήστες χειροκίνητα στο σύστημα αποτίμησης ποιότητας ευρωζωνικών υπηρεσίων ΥΠΕΡΙΩΝ το οποίο αναπτύχθηκε απο την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) σε συνεργασία με το Μ-Lab.

Όταν τελειώσει η μέτρηση ταχύτητας, ο χρήστης καλείται να δηλώσει την ονομαστική ταχύτητα του πακέτου του (για παραδειγμά αν το πακέτο που πληρώνει για ίντερνετ είναι 24, 50, 100mbps κλπ).
Έπειτα καλείται να δώσει την περιοχή και τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του.

Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται και διατίθενται σε μορφή CSV. Εμείς, αφου συλλεξουμε τα δεδομένα και χωρίς να παρέμβουμε σε αυτά, μέσα απο δικούς μας αλγόριθμους παρουσιάζουμε τον μέσο όρο όλων των χρηστών ανά περιοχή, εταιρία και πακέτο.

Αποποιηση ευθυνων, οροι χρησης

Το εργαλείο “Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή”, ήρθε για να βοηθήσει αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρεπει να θεωρείται απόλυτο. Bασίζεται σε στοιχεία που δίνουν χειροκίνητα οι χρήστες και ίσως να έχουν προκύψει λάθη μέσα από αυτήν τη διαδικασία.

Ακόμα και αν όλοι οι χρήστες έβαζαν σωστά όλα τα στοιχεία τους, μπορεί η μέτρηση της ταχύτητας τους να μην είναι αντιπροσωπευτική. Μπορεί να έχει επηρεαστεί από παράγοντες όπως προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο του υπολογιστή τους τη στιγμή που γίνεται η μέτρηση, την αποσταση απο το ρούτερ, την επιβάρυνση απο αλλες συνδεδεμενες συσκευες κλπ.

Το ‘Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή”, είναι ένα συμβουλευτικό εργαλείο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Το Speedtest είναι δεσμευμένο στο να παρέχει τις καλύτερες και πιο τίμιες υπηρεσίες για το Ελληνικό Ίντερνετ.

Υπηρεσίες που όχι μόνο θέλουν οι χρήστες του Ελληνικού Ίντερνετ, αλλά και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, αλλα δεν μπορει να ελεγξει ή να εγγυηθεί την ορθότητα των αποτελεσμάτων. Συνεπώς δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών λάθη.

Παρακαλουμε να μην χρησιμοποιησετε το εργαλειο “Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή” εαν δεν αποδέχεστε ή δεν κατανοείτε τους παραπάνω όρους.

 

25 thoughts on “Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή”

ALEXANDROS

ΡΟΔΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΓΕΛΗ 1 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ
ΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ 24 MBPS

Download 3.18Mbps Upload 0.75Mbps Ping45.71ms
IP Address: ΧΧΧΧΧΧΧΧ –
VODAFONE-PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS COMPANY SA, GR (<20 km)

admin

Καλημέρα και καλη βδομάδα σε όλους. Δεν υπάρχουν οι δήμοι για τους οποίους δεν έχουμε δεδομένα.

Ταλαίπωρος

Καστοριά και vodafone, με το ζόρι 5,64 mbps. Η εγκατάσταση καινούργια και ελεγμένη από τον παροχο. Η απάντηση : το συμβόλαιό σας κύριε λέει ΕΩΣ 24 mbps. Θα άλλαζα πάροχο χθές, αλλά τα ψιλά γράμματα και οι εισπρακτικές με αναγκάζουν να τους λουστώ. Υπομονή μέχρι τον άλλο μήνα …..

Χρήστος Α.

Κρανίδι Αργολίδας, θεωρητική ταχύτητα πακέτου 24 και εφικτή 9,32, ΟΤΕ.
Ίσως τώρα τελευταία οι γραμμές να έχουν “πάρει φωτιά” λόγω καραντίνας. Δεν δικαιολογείται όμως , ακόμα και στις 2,30 – 3,00 το πρωί να έχω ταχύτητα Down. 1,37 – 1,45 , ποτέ πάνω από 1,5Mbpw/sec. Με ενσύρματη σύνδεση με το ρούτερ, χωρίς άλλο πρόγραμμα ανοιχτό, χωρίς άλλη σύνδεση ανοιχτή.
Την ημέρα, όταν είναι ανοιχτή και δεύτερη σύνδεση είναι ΚΑΤΩ από 1 Mbps/sec!!!! συνήθως 0,6 – 0,35 !!!!!
Από τον ΟΤΕ, ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΊΣ???

ΧΩΜΑΤΑΣ..ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΑΣ..ΠΛΥΡΟΝΩ…50ΜBPS..KAI..TO..ΠΟΛΥ…24MBPS

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΥΚΤΑΡΗ

O τκ 10441 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΛΙΤΣΑ. ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ADSL ΜΕΧΡΙ 24Mbps πιανω με το ζορι 7 download , 0,7 upload. Απαραδεκτεσ ταχυτητες για το κεντρο της Αθηνας . Η επικοινωνια με την COSMOTE παρα πολύ δυσκολη και η εξυπηρετηση αποδεικνυεται τι οφειλεται στην προσωπικοτητα αυτου που θα σηκωσει το τηλεφωνο. Για το ιδιο ερωτημα η μια εργαζομενη μου ειπε οτι δεν υπαρχει τετοια υπηρεσια ενω οταν ξαναπηρα τηλ ο νεος εργαζομενος μου την συνεδεσε σε λιγα λεπτα. Και Ελληνικά ξερω να μιλω (γιατι η πιπιλα ειναι οτι δεν εξηγησα καλα τι θελω).

Δημητρης Β

Καμπος Βοιων Λακωνιας T.K 23053 εχω την Cosmote 24 γραμμη και πιανω 9.2 mbps και ακομα και 50αρα να βαλω δεν θα πιανω τιποτα διοτι δεν υπαρχει κοντα μου κεραια η κουτι της υπηρεσιας

Γιώργος Βλάχου

Το σπίτι μου είναι στην πόλη των Χανίων, στην περιοχή της Χαλέπα. Πριν λίγο καιρό άλλαξα πάροχο (τι το ήθελα, ας όψεται η καλύτερη τιμή) από Cosmote (VDSL έως 24) πήγα σε Vodafone (ADSL έως 24). Αυτό το “έως” λέει πολλά.
Μετά απ’ αυτό υπήρξε δραματική αλλαγή στην ταχύτητα του ίντερνετ.
Από την Cosmote με download: 22,2Mbps / upload: 0,78Mbps / latency: 33ms (μετρημένο μέσω ethernet), στην Vodafone με download: 5,3Mbps / upload: 0,75Mbps / latency: 110ms (μετρημένο μέσω wi-fi) και σ’ αυτή την μέτρηση ήταν στα καλά του το δίκτυο. Άλλες μέρες είναι ακόμα χαμηλότερα.
Επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων 🙁

Γιώργος Βλάχου

Υ.Γ. στο προηγούμενο σχόλιό μου.
Το κουτί του ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ βρίσκετε στο 1,5 χιλιόμετρο από το σπίτι μου (όπως μου είπαν) αν και βλέπω ένα κάπου εδώ κοντά στην γειτονία σε κοντινή απόσταση…

  Γιώργος Βλάχου

  Μετά από νέα επικοινωνία με κάποιον τεχνικό της Vodafone (που είχε το χρόνο και την διάθεση να μιλήσει 🙂 έμαθα ότι η χαμηλή ταχύτητα στην περιοχή οφείλεται στο ότι όλες οι 24άρες συνδέσεις παίρνουν γραμμή από το κέντρο της πόλης των Χανίων, και συγκεκριμένα από την οδό Σκαλίδη, δίπλα από το κτήριο του ΟΤΕ. Μιλάμε δηλαδή για 3-4 χιλιόμετρα χάλκινου καλωδίου. Το 5.3Mbps που πιάνω τις καλές μέρες πρέπει να θεωρείται θαύμα. Τις κακές μέρες σερφάρω (λέμε τώρα 🙂 με 1.2Mbps. Πραγματικά, επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων.

ΓΕΙΑννης

το σκεπτικό της ιστοσελίδας είναι λάθος. πχ στη περιοχή μου πλέον έχει το παλιό adsl <24mbps αλλά πλέον & vdsl επιλογές από 50, 100 ή 200mbps. συνεπώς στις μετρήσεις ή θα έπρεπε να βλέπετε από τον κάθε χρήστη ή να επιλέγει ο ίδιος το είδος της σύνδεσης που έχει. συνεπώς όταν πχ κάποιος θέλει να μάθει πόσο θα έχει εκεί που θα μετακομίσει εγκατασταθεί κλπ θα έπρεπε να ρωτάει κάποιον πρόθυμο γείτονα από κάθε πάροχο εμπειρικά πόσο πιάνει. στη περιπτωση του Χαϊδαρίου που διαμένω & πάτησα να δω τι βγάζει εμφανίζει (αν είναι δυνατόν) ΜΟΝΟ οτε & voda. που σίγουρα υπάρχουν (δινεται εδω) και nova(4net) & wind. αν πάλι κάποιος δει τα αποτελέσματα μεταξύ ote & voda θα σας κατηγορήσει δικαίως ότι είστε υπάλληλοι ή εντεταλμένοι ξέρω γω από τον οτε. γιατι vdsl έχει πχ εδώ καμπίνες ο ΟΤΕ αλλά & οι αλλοι 3 παίνρουν χονδρική από αυτόν & δινουν στους πελάτες. άρα οι μετρήσεις ως σκεπτικο ειναι ΛΑΘΟΣ. καλοπροαίρετα σας το λέω να ξέρετε οι διαχειριστές της σελίδας. αν δεν μπορει να ανιχνευσει με κάποιο τροπο ο server το είδος της γραμμής τοτε τουλαχιστον πρέπει να υπαρχει επιλογή που να βάζουμε την μέγιστη ΕΩΣ ταχύτητα ή έστω αν είναι adsl ή vdsl που η 2η έως γνωστό έχει κοντά μας οπτική ίνα & είναι η μέρα με τη νύχτα με όσα ξέραμε πριν. κι εκει βέβαια λόγω καραντινας & ιού έχουν ψιλοπέσει οι ταχύτητες αλλά το διαδίκτυο & με 40 και 30 που είχα παλιότερα (vdsl 30) ρολάρει μια χαρά αξιοπρεπεστατα για πλήθος εργασιών.
με εκτίμη Γιάννης από Χαϊδάρι

  admin

  Αγαπητε φιλε, αρχικα σε ευχαριστουμε για το σχολιο σου.
  Αναφερουμε ρητα πως τα δεδομενα εχουν συλλεχθει απο το συστημα ΥΠΕΡΙΩΝ και βασίζεται σε δεδομένα που διαθέτουν οι ίδιοι οι χρήστες χειροκίνητα.
  Για το αδιαβλητο της διαδικασιας, δεν χρησιμοποιουμε τα δικα μας δεδομενα.
  Με εκτιμηση,
  Νικος

philippadimakis

Οκτώβριος 2020 στο Πολυδένδρι Αττικής ταχύτητας έως 1.5 Mbps με 24άρα σύνδεση με COSMOTE! Εποχή των Σπηλαίων …. τον περισσότερο καιρό δεν υπάρχει καν σήμα!

Παναης

Vodafone έχουμε (παλιά cyta, προβλήματα δεν είχαμε στο περίπου τα 12 – 14 mbps) και τώρα 0,56 ως 2,56.. Πως θα το λύσουμε;; να πάμε αλλού; ;;; ή να ενισχύσουμε το ρουτερ;

Sorrow

COSMOTE, ακριβός βέβαια αλλά έχει τις πιο υψηλές ταχύτητες στην επαρχία.

Γεράσιμος Μηνάς

Σήμερα διάβασα σε μερικά site πως ένας λόγος συνήθως που τυχαίνει να μειώνεται η ταχύτητα του ίντερνετ, είναι επειδή κάποιος χρησιμοποιεί το δικό μας το router για να σερφάρει.

  admin

  Καλησπέρα σας,
  Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που εμφανίζουν όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το δίκτυο σας τι στιγμή εκείνη (δεν θα εμφανιστούν οι συσκευές που χρησιμοποίησαν το δίκτυο σας προγενέστερα)
  Windows
  http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

  Android
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.overlook.android.fing&hl=el&gl=US

  Εαν θυμάστε τον κωδικό διαχείρισης του ρουτερ σας, μια καλύτερη λύση θα ήταν να συνδεθείτε σε αυτό και να αλλάξετε τον κωδικό του WIFI.
  Εαν ο κωδικός διαχείρισης είναι ο εργοστασιακός (του τυπου 123456 / admin /user κλπ) καλό θα ήταν να αλλαχθεί και αυτός.
  Με εκτίμηση,
  SpeedTest.gr

  Γιωργος

  πρόσεχε γιατί υπάρχουν κάποια προγράμματα κρυφά που δουλεύουν, και σου κόβουν το ιντερνετ
  όπως αν κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα και είναι τσεκαρισμένο, τότε αυτό δουλεύει και σου χαμηλώνει την ταχύτητα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟ COSMOTE FIBER XL 100 ΜΕΤΡΗΜΕΝΟ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ETHERNET STO KOMPIOYTER 92-98 KAI ASYRMATO 29-46 KAI STO REPEATER 46 ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.