Εαν θέλετε να βάλετε ίντερνετ στο σπίτι αλλά είστε αναποφάσιστοι ή απλά θέλετε να συγκρίνετε την ταχύτητα σας με άλλους χρήστες και παροχους στην ίδια περιοχή, ήρθατε στο σωστό μέρος. Το εργαλείο “Ταχύτητα ίντερνετ ανά περιοχή”, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες σας.
Cosmote ταχύτητα ανά περιοχή – Σύνολο μετρήσεων 3.505
Nova ταχύτητα ανά περιοχή – Σύνολο μετρήσεων 5.036
Vodafone ταχύτητα ανά περιοχή – Σύνολο μετρήσεων 2.195
Inalan ταχύτητα ανά περιοχή – Σύνολο μετρήσεων 2.195
Τα Στατιστικά Ταχύτητας Ίντερνετ είναι το συνολικό αποτέλεσμα όλων των μετρήσεων ταχύτητας ίντερνετ ανά περιοχή, ανά πάροχο (Cosmote, Nova, Vodafone, Inalan κλπ), αλλά και ανά πακέτο ίντερνετ.
Έτσι, ο καθένας μπορεί να ξέρει τι αποτέλεσμα είχαν οι χρήστες μιας συγκεκριμένης εταιρίας, με συγκεκριμένο πακέτο ίντερνετ (π.χ 24 Mbps, 100 Mbps), και σε συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας.
Με αυτήν την υπηρεσία, οι χρήστες μπορούν να δουν και να συγκρίνουν ακριβώς αυτό που θέλουν, στην περιοχή που θέλουν.
Προέλευση και εμφάνιση δεδομένων
Η υπηρεσία λειτουργεί και βασίζεται σε δεδομένα που διαθέτουν οι ίδιοι οι χρήστες χειροκίνητα στο σύστημα αποτίμησης ποιότητας ευρωζωνικών υπηρεσιών ΥΠΕΡΙΩΝ το οποίο αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) σε συνεργασία με το Μ-Lab.
Όταν τελειώσει η μέτρηση ταχύτητας, ο χρήστης καλείται να δηλώσει την ονομαστική ταχύτητα του πακέτου του (για παράδειγμα αν το πακέτο που πληρώνει για ίντερνετ είναι 24, 50, 100mbps κλπ).
Έπειτα καλείται να δώσει την περιοχή και τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του.
Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται και διατίθενται σε μορφή CSV. Εμείς, αφού συλλέξουμε τα δεδομένα και χωρίς να παρέμβουμε σε αυτά, μέσα από δικούς μας αλγόριθμους παρουσιάζουμε τον μέσο όρο όλων των χρηστών ανά περιοχή, εταιρία και πακέτο.
Σε περίπτωση που σκεφτόμαστε να αλλάξουμε παροχο, εκτός από την ταχύτητα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και άλλους παράγοντες, όπως την σταθερότητα της γραμμής, την αποτελεσματικότητα της τεχνικής υποστήριξης κλπ.
Θεωρούμε πως ο τεχνικός της περιοχής μας, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος να μας καθοδηγήσει καθώς είναι απο τους πρώτους στον οποίο απευθύνονται οι χρήστες όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την συνδεση τους.
Αποποίηση ευθυνών, όροι χρήσης
Το εργαλείο “Ταχύτητα ίντερνετ ανά περιοχή”, ήρθε για να βοηθήσει αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται απόλυτο. Βασίζεται σε στοιχεία που δίνουν χειροκίνητα οι χρήστες και ίσως να έχουν προκύψει λάθη μέσα από αυτήν τη διαδικασία.
Ακόμα και αν όλοι οι χρήστες έβαζαν σωστά όλα τα στοιχεία τους, μπορεί η μέτρηση της ταχύτητας τους να μην είναι αντιπροσωπευτική. Μπορεί να έχει επηρεαστεί από παράγοντες όπως προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο του υπολογιστή τους τη στιγμή που γίνεται η μέτρηση, την απόσταση απο το ρούτερ, την επιβάρυνση από άλλες συνδεδεμένες συσκευές κλπ.
Το ‘Ταχύτητα ίντερνετ ανά περιοχή”, είναι ένα συμβουλευτικό εργαλείο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Το Speedtest είναι δεσμευμένο στο να παρέχει τις καλύτερες και πιο τίμιες υπηρεσίες για το Ελληνικό Ίντερνετ.
Υπηρεσίες που όχι μόνο θέλουν οι χρήστες του Ελληνικού Ίντερνετ, αλλά και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει ή να εγγυηθεί την ορθότητα των αποτελεσμάτων. Συνεπώς δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών λάθη.
Παρακαλούμε να μην χρησιμοποιήσετε το εργαλείο “Ταχύτητα ίντερνετ ανά περιοχή” εάν δεν αποδέχεστε ή δεν κατανοείτε τους παραπάνω όρους.
22 Νοεμβρίου, 2019 @ 8:55 πμ
ΡΟΔΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΓΕΛΗ 1 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ
ΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ 24 MBPS
Download 3.18Mbps Upload 0.75Mbps Ping45.71ms
IP Address: ΧΧΧΧΧΧΧΧ –
VODAFONE-PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS COMPANY SA, GR (<20 km)
25 Νοεμβρίου, 2019 @ 9:51 πμ
Καλημέρα και καλη βδομάδα σε όλους. Δεν υπάρχουν οι δήμοι για τους οποίους δεν έχουμε δεδομένα.
30 Μαΐου, 2022 @ 10:41 μμ
Στον Δήμο Τεμπών η ονομαστική ταχύτητα είναι 50Mbps. Στο μαγαζί μετράω 50Mbps με το δικό σας σύστημα
27 Φεβρουαρίου, 2020 @ 7:52 μμ
Καστοριά και vodafone, με το ζόρι 5,64 mbps. Η εγκατάσταση καινούργια και ελεγμένη από τον παροχο. Η απάντηση : το συμβόλαιό σας κύριε λέει ΕΩΣ 24 mbps. Θα άλλαζα πάροχο χθές, αλλά τα ψιλά γράμματα και οι εισπρακτικές με αναγκάζουν να τους λουστώ. Υπομονή μέχρι τον άλλο μήνα …..
14 Δεκεμβρίου, 2020 @ 7:50 μμ
Βαση νέου νόμου που ψηφίστηκε τώρα πλέον είναι υποχρεωμένοι να σε αποζημιώσουν πχ. μειώνοντας την τιμή
6 Απριλίου, 2021 @ 6:33 μμ
Ποιος νόμος είναι αυτός;;
24 Απριλίου, 2020 @ 10:50 πμ
Κρανίδι Αργολίδας, θεωρητική ταχύτητα πακέτου 24 και εφικτή 9,32, ΟΤΕ.
Ίσως τώρα τελευταία οι γραμμές να έχουν “πάρει φωτιά” λόγω καραντίνας. Δεν δικαιολογείται όμως , ακόμα και στις 2,30 – 3,00 το πρωί να έχω ταχύτητα Down. 1,37 – 1,45 , ποτέ πάνω από 1,5Mbpw/sec. Με ενσύρματη σύνδεση με το ρούτερ, χωρίς άλλο πρόγραμμα ανοιχτό, χωρίς άλλη σύνδεση ανοιχτή.
Την ημέρα, όταν είναι ανοιχτή και δεύτερη σύνδεση είναι ΚΑΤΩ από 1 Mbps/sec!!!! συνήθως 0,6 – 0,35 !!!!!
Από τον ΟΤΕ, ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΊΣ???
26 Απριλίου, 2020 @ 1:40 μμ
ΣΑΣ..ΠΛΥΡΟΝΩ…50ΜBPS..KAI..TO..ΠΟΛΥ…24MBPS
2 Οκτωβρίου, 2020 @ 8:38 μμ
πεστα !
8 Φεβρουαρίου, 2021 @ 9:02 πμ
Καλησπέρα! Για δήμο Αθηναίων με τ.κ. 11855, δεν έχουμε δεδομένα;
29 Νοεμβρίου, 2020 @ 5:34 μμ
Plirono 24 kaiexo o.oo7
25 Ιανουαρίου, 2025 @ 1:24 μμ
Πλέρωσε να αγοράσεις κάνα λεξικό ρε μάστορα…
6 Μαΐου, 2020 @ 9:18 πμ
O τκ 10441 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΛΙΤΣΑ. ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ADSL ΜΕΧΡΙ 24Mbps πιανω με το ζορι 7 download , 0,7 upload. Απαραδεκτεσ ταχυτητες για το κεντρο της Αθηνας . Η επικοινωνια με την COSMOTE παρα πολύ δυσκολη και η εξυπηρετηση αποδεικνυεται τι οφειλεται στην προσωπικοτητα αυτου που θα σηκωσει το τηλεφωνο. Για το ιδιο ερωτημα η μια εργαζομενη μου ειπε οτι δεν υπαρχει τετοια υπηρεσια ενω οταν ξαναπηρα τηλ ο νεος εργαζομενος μου την συνεδεσε σε λιγα λεπτα. Και Ελληνικά ξερω να μιλω (γιατι η πιπιλα ειναι οτι δεν εξηγησα καλα τι θελω).
14 Μαΐου, 2020 @ 3:54 μμ
Καμπος Βοιων Λακωνιας T.K 23053 εχω την Cosmote 24 γραμμη και πιανω 9.2 mbps και ακομα και 50αρα να βαλω δεν θα πιανω τιποτα διοτι δεν υπαρχει κοντα μου κεραια η κουτι της υπηρεσιας
19 Μαΐου, 2020 @ 7:26 μμ
Το σπίτι μου είναι στην πόλη των Χανίων, στην περιοχή της Χαλέπα. Πριν λίγο καιρό άλλαξα πάροχο (τι το ήθελα, ας όψεται η καλύτερη τιμή) από Cosmote (VDSL έως 24) πήγα σε Vodafone (ADSL έως 24). Αυτό το “έως” λέει πολλά.
Μετά απ’ αυτό υπήρξε δραματική αλλαγή στην ταχύτητα του ίντερνετ.
Από την Cosmote με download: 22,2Mbps / upload: 0,78Mbps / latency: 33ms (μετρημένο μέσω ethernet), στην Vodafone με download: 5,3Mbps / upload: 0,75Mbps / latency: 110ms (μετρημένο μέσω wi-fi) και σ’ αυτή την μέτρηση ήταν στα καλά του το δίκτυο. Άλλες μέρες είναι ακόμα χαμηλότερα.
Επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων 🙁
19 Μαΐου, 2020 @ 7:30 μμ
Υ.Γ. στο προηγούμενο σχόλιό μου.
Το κουτί του ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ βρίσκετε στο 1,5 χιλιόμετρο από το σπίτι μου (όπως μου είπαν) αν και βλέπω ένα κάπου εδώ κοντά στην γειτονία σε κοντινή απόσταση…
10 Οκτωβρίου, 2020 @ 2:07 μμ
Μετά από νέα επικοινωνία με κάποιον τεχνικό της Vodafone (που είχε το χρόνο και την διάθεση να μιλήσει 🙂 έμαθα ότι η χαμηλή ταχύτητα στην περιοχή οφείλεται στο ότι όλες οι 24άρες συνδέσεις παίρνουν γραμμή από το κέντρο της πόλης των Χανίων, και συγκεκριμένα από την οδό Σκαλίδη, δίπλα από το κτήριο του ΟΤΕ. Μιλάμε δηλαδή για 3-4 χιλιόμετρα χάλκινου καλωδίου. Το 5.3Mbps που πιάνω τις καλές μέρες πρέπει να θεωρείται θαύμα. Τις κακές μέρες σερφάρω (λέμε τώρα 🙂 με 1.2Mbps. Πραγματικά, επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων.
1 Αυγούστου, 2020 @ 3:31 πμ
το σκεπτικό της ιστοσελίδας είναι λάθος. πχ στη περιοχή μου πλέον έχει το παλιό adsl <24mbps αλλά πλέον & vdsl επιλογές από 50, 100 ή 200mbps. συνεπώς στις μετρήσεις ή θα έπρεπε να βλέπετε από τον κάθε χρήστη ή να επιλέγει ο ίδιος το είδος της σύνδεσης που έχει. συνεπώς όταν πχ κάποιος θέλει να μάθει πόσο θα έχει εκεί που θα μετακομίσει εγκατασταθεί κλπ θα έπρεπε να ρωτάει κάποιον πρόθυμο γείτονα από κάθε πάροχο εμπειρικά πόσο πιάνει. στη περιπτωση του Χαϊδαρίου που διαμένω & πάτησα να δω τι βγάζει εμφανίζει (αν είναι δυνατόν) ΜΟΝΟ οτε & voda. που σίγουρα υπάρχουν (δινεται εδω) και nova(4net) & wind. αν πάλι κάποιος δει τα αποτελέσματα μεταξύ ote & voda θα σας κατηγορήσει δικαίως ότι είστε υπάλληλοι ή εντεταλμένοι ξέρω γω από τον οτε. γιατι vdsl έχει πχ εδώ καμπίνες ο ΟΤΕ αλλά & οι αλλοι 3 παίνρουν χονδρική από αυτόν & δινουν στους πελάτες. άρα οι μετρήσεις ως σκεπτικο ειναι ΛΑΘΟΣ. καλοπροαίρετα σας το λέω να ξέρετε οι διαχειριστές της σελίδας. αν δεν μπορει να ανιχνευσει με κάποιο τροπο ο server το είδος της γραμμής τοτε τουλαχιστον πρέπει να υπαρχει επιλογή που να βάζουμε την μέγιστη ΕΩΣ ταχύτητα ή έστω αν είναι adsl ή vdsl που η 2η έως γνωστό έχει κοντά μας οπτική ίνα & είναι η μέρα με τη νύχτα με όσα ξέραμε πριν. κι εκει βέβαια λόγω καραντινας & ιού έχουν ψιλοπέσει οι ταχύτητες αλλά το διαδίκτυο & με 40 και 30 που είχα παλιότερα (vdsl 30) ρολάρει μια χαρά αξιοπρεπεστατα για πλήθος εργασιών.
με εκτίμη Γιάννης από Χαϊδάρι
5 Αυγούστου, 2020 @ 11:35 μμ
Αγαπητε φιλε, αρχικα σε ευχαριστουμε για το σχολιο σου.
Αναφερουμε ρητα πως τα δεδομενα εχουν συλλεχθει απο το συστημα ΥΠΕΡΙΩΝ και βασίζεται σε δεδομένα που διαθέτουν οι ίδιοι οι χρήστες χειροκίνητα.
Για το αδιαβλητο της διαδικασιας, δεν χρησιμοποιουμε τα δικα μας δεδομενα.
Με εκτιμηση,
Νικος
11 Οκτωβρίου, 2020 @ 6:35 πμ
Οκτώβριος 2020 στο Πολυδένδρι Αττικής ταχύτητας έως 1.5 Mbps με 24άρα σύνδεση με COSMOTE! Εποχή των Σπηλαίων …. τον περισσότερο καιρό δεν υπάρχει καν σήμα!
22 Νοεμβρίου, 2020 @ 8:56 πμ
Vodafone έχουμε (παλιά cyta, προβλήματα δεν είχαμε στο περίπου τα 12 – 14 mbps) και τώρα 0,56 ως 2,56.. Πως θα το λύσουμε;; να πάμε αλλού; ;;; ή να ενισχύσουμε το ρουτερ;
4 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 7:15 μμ
Το ιδιο θεμα εχω και εγώ, ξερεςι αν βρηκες τροπο να το λύσεις ?
12 Φεβρουαρίου, 2021 @ 4:04 πμ
COSMOTE, ακριβός βέβαια αλλά έχει τις πιο υψηλές ταχύτητες στην επαρχία.
2 Μαρτίου, 2021 @ 11:44 μμ
Σήμερα διάβασα σε μερικά site πως ένας λόγος συνήθως που τυχαίνει να μειώνεται η ταχύτητα του ίντερνετ, είναι επειδή κάποιος χρησιμοποιεί το δικό μας το router για να σερφάρει.
3 Μαρτίου, 2021 @ 12:54 μμ
Καλησπέρα σας,
Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που εμφανίζουν όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το δίκτυο σας τι στιγμή εκείνη (δεν θα εμφανιστούν οι συσκευές που χρησιμοποίησαν το δίκτυο σας προγενέστερα)
Windows
http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html
Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.overlook.android.fing&hl=el&gl=US
Εαν θυμάστε τον κωδικό διαχείρισης του ρουτερ σας, μια καλύτερη λύση θα ήταν να συνδεθείτε σε αυτό και να αλλάξετε τον κωδικό του WIFI.
Εαν ο κωδικός διαχείρισης είναι ο εργοστασιακός (του τυπου 123456 / admin /user κλπ) καλό θα ήταν να αλλαχθεί και αυτός.
Με εκτίμηση,
SpeedTest.gr
3 Μαΐου, 2021 @ 2:03 μμ
πρόσεχε γιατί υπάρχουν κάποια προγράμματα κρυφά που δουλεύουν, και σου κόβουν το ιντερνετ
όπως αν κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα και είναι τσεκαρισμένο, τότε αυτό δουλεύει και σου χαμηλώνει την ταχύτητα.
20 Ιουνίου, 2021 @ 12:41 μμ
ΝΑΥΠΑΚΤΟ COSMOTE FIBER XL 100 ΜΕΤΡΗΜΕΝΟ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ETHERNET STO KOMPIOYTER 92-98 KAI ASYRMATO 29-46 KAI STO REPEATER 46 ΟΛΑ ΚΑΛΑ
6 Φεβρουαρίου, 2022 @ 11:28 πμ
Περιοχη Νεοκτιστα Shell.
Forthnet-Nova 50αρα εως 28/1/2022 DL 47-49 και UL 4.50
Forthnet-Nova 100αρα απο 29/1/2022 DL 60-61MB και UL 9-9.50
Ο ΟΤΕ αναφερει μη επιλυσιμο προβλημα στη γραμμη μου,με αποτελεσμα να μη μπορω να ”πιασω” μεγαλυτερη ταχυτητα.
8 Μαρτίου, 2022 @ 12:45 μμ
Ενοχλήστε τους παρόχους σας. Σε χωριό έξω από Λάρισα 38Mbps με οπτική ίνα ΟΤΕ
20 Απριλίου, 2022 @ 5:29 μμ
ΠΕΤΡΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ….Μέχρι 10/2021 το πολύ 0,8 εως 0,35 ..μετά την ενεργοποίση του νέου κουβουκλιου στη περιοχή (μετά από ενέργειες μας από αρχές του 2019)..ADSL γραμμή 17-19 mbps… ,…αντε με το καλό και 100αρα
13 Σεπτεμβρίου, 2022 @ 9:21 πμ
Πληρωνω για 50 MBPS και το πολυ μετα βιας βγαζει 24 MPS
25 Σεπτεμβρίου, 2022 @ 7:19 μμ
Είθε κάποτε να μας μην μας περνάει ακόμα και η Αλβανία στο ίντερνετ και να λέμε πως είμαστε μια Ευρωπαϊκή Χώρα. Μέχρι τώρα η σταθερή ταχύτητα ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πολύ αργή και πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Χάσαμε το τρένο της νέας εποχής, ούτε το 2027 δεν θα έχουμε παντού οπτικές ίνες, προχωράει η εγκατάσταση πολύ αργά. Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα από την κυβέρνηση.
Υ.Γ. Ευτυχώς όμως έχουμε γρήγορο ασύρματο ίντερνετ 4G/5G.