Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή

Το εργαλείο “Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή”  δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών σχετικά με την ταχύτητα ίντερνετ στην περιοχή τους, επίσης μπορεί να συγκρίνει και την ταχύτητα που έχουν άλλοι χρήστες με άλλους παρόχους στην ίδια περιοχή.

Τα Στατιστικά Ταχύτητας Ιντερνετ είναι το συνολικό αποτέλεσμα όλων των μετρήσεων ταχύτητας ίντερνετ ανά περιοχή, ανά πάροχο, αλλά και ανά πακέτο ίντερνετ.
Έτσι, ο καθένας μπορεί να ξέρει τι αποτέλεσμα είχαν οι χρήστες μιας συγκεκριμένες εταιρίας, με συγκεκριμένο πακέτο ίντερνετ (π.χ 24mbps), και σε συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας.
Με αυτήν την υπηρεσία, οι χρήστες μπορούν να δουν και να συγκρίνουν ακριβώς αυτό που θέλουν, στην περιοχή που θέλουν.

Προέλευση και εμφάνιση δεδομένων

Η υπηρεσία λειτουργεί και βασίζεται σε δεδομένα που διαθέτουν οι ίδιοι οι χρήστες χειροκίνητα στο σύστημα αποτίμησης ποιότητας ευρωζωνικών υπηρεσίων ΥΠΕΡΙΩΝ το οποίο αναπτύχθηκε απο την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) σε συνεργασία με το Μ-Lab.
Όταν τελειώσει η μέτρηση ταχύτητας, ο χρήστης καλείται να δηλώσει την ονομαστική ταχύτητα του πακέτου του (για παραδειγμά αν το πακέτο που πληρώνει για ίντερνετ είναι 24, 50, 100mbps κλπ).
Έπειτα καλείται να δώσει την περιοχή και τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του.
Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται και διατίθενται σε μορφή CSV. Εμείς, αφου συλλεξουμε τα δεδομένα και χωρίς να παρέμβουμε σε αυτά, μέσα απο δικούς μας αλγόριθμους παρουσιάζουμε τον μέσο όρο όλων των χρηστών ανά περιοχή, εταιρία και πακέτο.

Αποποιηση ευθυνων, οροι χρησης

Το εργαλείο “Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή”, ήρθε για να βοηθήσει αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρεπει να θεωρείται απόλυτο. Bασίζεται σε στοιχεία που δίνουν χειροκίνητα οι χρήστες και ίσως να έχουν προκύψει λάθη μέσα από αυτήν τη διαδικασία.
Ακόμα και αν όλοι οι χρήστες έβαζαν σωστά όλα τα στοιχεία τους, μπορεί η μέτρηση της ταχύτητας τους να μην είναι αντιπροσωπευτική. Μπορεί να έχει επηρεαστεί από παράγοντες όπως προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο του υπολογιστή τους τη στιγμή που γίνεται η μέτρηση, την αποσταση απο το ρούτερ, την επιβάρυνση απο αλλες συνδεδεμενες συσκευες κλπ.
Το ‘Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή”, είναι ένα συμβουλευτικό εργαλείο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Το Speedtest είναι δεσμευμένο στο να παρέχει τις καλύτερες και πιο τίμιες υπηρεσίες για το Ελληνικό Ίντερνετ. Υπηρεσίες που όχι μόνο θέλουν οι χρήστες του Ελληνικού Ίντερνετ, αλλά και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, αλλα δεν μπορει να ελεγξει ή να εγγυηθεί την ορθότητα των αποτελεσμάτων. Συνεπώς δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών λάθη.

Παρακαλουμε να μην χρησιμοποιησετε το εργαλειο “Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή” εαν δεν αποδέχεστε ή δεν κατανοείτε τους παραπάνω όρους.

 

2 thoughts on “Ταχύτητα ίντερνετ ανα περιοχή”

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗΣ

Γιατί λείπει ο δήμος Φαιστού.Εχουμε πολλά παράπονα από τουρίστες.

6945553266

Λείπει & ο Δήμος ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – Ελάτειας

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.