Ηλεκτρονικό έγκλημα

Μάθετε τη διαδικασία, τις τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση μιας εγκληματολογικής έρευνας στον τομέα της πληροφορικής.

 

Η εγκληματολογία υπολογιστών, ασχολείται τη διερεύνηση εγκλημάτων που σχετίζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές με στόχο την απόκτηση αποδεικτικών στοιχείων που υποβάλλονται σε ενα δικαστήριο.
Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε τις αρχές και τις τεχνικές για την έρευνα ηλεκτρονικών εγκλημάτων και το φάσμα των διαθέσιμων εργαλείων. Θα μάθετε σχετικά με τις διαδικασίες εγκληματολογίας πυρήνα για να εξασφαλίσετε τα αποδεικτικά στοιχείων που θα μπόρουσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια δίκη, καθώς και τις νομικές και ηθικές συνέπειες που απορρέουν μετά απο την διάπραξη του ηλεκτρονικου εγκλήματος. Θα μάθετε πώς να εκτελείτε μια εγκληματολογική έρευνα τόσο σε συστήματα Unix / Linux και Windows με διαφορετικά συστήματα αρχείων. Θα καθοδηγηθείτε επίσης μέσω δικαστικών διαδικασιών και θα αναθεωρήσετε και θα αναλύσετε τις εγκηματολογικες αναφορές.

Αυτή η προσφορά αποτελεί μέρος του προγράμματος RITx Cybersecurity MicroMasters που προετοιμάζει τους μαθητές να εισέλθουν και να προχωρήσουν στον τομέα της ασφάλειας υπολογιστών.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Εβδομάδα 1: Βασικές αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Εισαγωγή στην απόκριση σε περιστατικά ψηφιακής εγκληματολογίας σε τέσσερα βήματα. Ηλεκτρονικό έγκλημα και αντι-εγκληματολογική πληροφορική / δικτύου / διαδικτύου.

Εβδομάδα 2: Θεμελιώδη χαρακτηριστικά Unix / Linux Unix / Linux εργαλεία απόκρισης περιστατικών Συστήματα αρχείων Unix / Linux (Ext2 / Ext3).

Εβδομάδα 3: Δικαστική έρευνα Unix / Linux. Έρευνα και τεχνολογίες εγκληματολογίας Unix / Linux και τεχνολογίες. Μελέτη διαφόρων περιστατικών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Εβδομάδα 4: Αντιμετώπιση περιστατικών παράκαμψης των Windows Εργαλεία αντιμετώπισης περιστατικών των Windows.

Εβδομάδα 5: Θεμελιώδεις αρχές των Windows Συστήματα αρχείων των Windows. Εργαλεία εγκληματολογίας των Windows.

Εβδομάδα 6: Windows Εγκληματολογική ανάλυση και ανάκτηση. Mητρώο κλπ.

Εβδομάδα 7: Προηγμένα εργαλεία κλπ.

Διάρκεια: 8 Εβδομάδες
Απαιτούμενος χρόνος:  10-12 ώρες την εβδομάδα
Ινστιτούτο: RITx
Επίπεδο: Για προχωρημένους
Γλώσσα: Αγγλικά
Ιστοσελίδα προγράμματος www.edx.org/course/computer-forensics-3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.